Woning verbouwen

Bij het verbouwen of verbeteren van een woning komt vaak veel kijken. Zet ten eerste je wensen heel goed op een rijtje en maak een eerste begroting van de kosten. Overweeg bij een grotere verbouwing begeleiding door een professionele partij die met je mee kijkt. Voor het aanvragen van een hypotheek en het laten opstellen van een taxatierapport met een marktwaarde na verbouwing is het nodig om een verbouwingsspecificatie in te vullen.

Uniforme verbouwingsspecificatie voor een hypotheek en taxatierapport

Op de uniforme verbouwingsspecificatie van het NWWI kunt u een begroting maken van de totale kosten per onderdeel. Deze verbouwingsspecificatie heeft de bank nodig om uw hypotheekaanvraag te kunnen beoordelen. De taxateur zal de verbouwingsspecificatie in zijn taxatierapport opnemen om tot een getaxeerde marktwaarde na verbouwing te komen. 

  1. Vul het uniforme formulier “Verbouwingsspecificatie" in.
  2. Voor de toelichting op het formulier zie “Verbouwingsspecificatie invulinstructie en toelichting

De verbouwingsspecificatie is ook eenvoudig online op te stellen via https://verbouwingsopgave.nl/

Woning verduurzamen

Als u overweegt om uw woning te verduurzamen door energiebesparende maatregelen toe te passen, dan kunnen wij u hier ook bij adviseren en ondersteunen. Meer informatie hierover vind u op https://www.fdegroot.nl/huis-kopen/energiebesparende-maatregelen/

Complete begeleiding voor uw verbouwing

Bent u van plan om te gaan verbouwen? Overweeg dan de complete begeleiding van uw verbouwing door een professionele onafhankelijke partij. Wij werken met een professionele onafhankelijke partij die u van het begin tot het einde van de verbouwing kan begeleiden. Bovendien is er een grote kans dat u tot 20% op de bouwkosten kunt besparen. Vraag bij ons de Quick Scan voor uw verbouwing aan en laat u overtuigen.

Onafhankelijke bouwbegeleiding voor uw verbouwing

Bij een verbouwing komt veel kijken en kan om veel geld gaan. Laat u zich adviseren en begeleiden door een professionele, ervaren en onafhankelijke bouwkundige. Van bouwaanvraag, bestek schrijven en selectie van de aannemer tot en met de nazorg. Bij de bouwaanvraag wordt de basis gelegd voor het soepel laten verlopen van het bouwproces. Tijdens het gehele traject helpt de bouwkundige met het teken-, reken- en regeltjeswerk.

Bestek voor de verbouwing

Bij het schrijven van het bouwbestek worden alle technische specificaties en algemene bepalingen omschreven. Alles betreffende de (ver)bouw is hierin opgenomen met duidelijke afspraken. Dit voorkomt kosten voor meerwerk. Vervolgens moet de juiste aannemer worden gekozen die de werkzaamheden gaat uitvoeren. Het inschakelen van de juiste aannemer, op het juiste moment, met de juiste stukken kan een prijsvoordeel van 20% opleveren.

Nazorg

Tot slot de nazorg. Doordat meerdere partijen vaak actief zijn in de bouw, kunnen er soms fouten worden gemaakt. Onze bouwadviseur zorgt voor duidelijkheid, heldere communicatie en lost eventuele problemen snel en adequaat op.

Quickscan verbouwing

Als je op het punt staat een huis te kopen, wil je graag weten wat de werkelijke verbouwkosten zijn. Hiervoor bieden wij een vrijblijvende Quick Scan aan. Een van onze bouwadviseurs, een ervaren bouwkundige, komt naar u toe, neemt de wensen met u door en bespreekt de mogelijkheden. Voor specifieke vragen over bijvoorbeeld bouwaanvraag, schetsontwerp en installaties schakelt hij specialisten in. Daarna stelt hij het gevraagde kostenoverzicht van de volledige verbouwing op. Een overzicht, waarop je kunt vertrouwen én bouwen.

De kosten voor een Quick Scan van uw verbouwing bedragen € 375 inclusief btw.

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in een onafhankelijke begeleiding van uw verbouwing? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u verder.

Veel gestelde vragen (FAQ) over begeleiding bij uw verbouwing

Zeker! Bij nieuwbouw is de complete begeleiding eigenlijk nog belangrijker, omdat het project nog groter en complexer is.

Ja, wij als De Groot Financieel Adviseurs en Makelaars ontvangen een vergoeding als wij u doorverwijzen naar deze specialist. Daarom brengen wij u ook geen kosten in rekening voor onze service.

Zo vroeg mogelijk. Eigenlijk al als u plannen gaan maken om te gaan verbouwen. Hoe eerder u een bouwkundige inschakeld hoe beter zij met u mee kunnen denken. De Quick Scan is hiervoor een hele goede start.

De kosten van de Quick Scan zijn € 375,-. De kosten van een volledige bouwbegeleiding is afhankelijk van de omvang van uw verbouwing en de hoeveelheid werk die nodig zal zijn. Hier wordt altijd vooraf een afspraak met over gemaakt.

Zeker. Als er een hypotheek nodig is en de verbouwing in het hypotheekadvies meegenomen moet worden houden wij hier zeker rekening mee. Een groot voordeel van de begeleiding door een bouwkundige is dat wij voor de hypotheek ook een heldere begroting hebben, zodat wij de hypotheek hier exact op kunnen laten aansluiten.