Spring naar hoofd-inhoud

Uw persoonlijke adviseurs & makelaars

De Gezichten van ons bedrijf zijn Fop de Groot en zoon Fop de Groot MFP. Omdat dit een familiebedrijf is heeft u niet te maken met wisselende adviseurs, maar word je altijd door ons persoonlijk geholpen. Fop de Groot is in 1969 gestart in de makelaardij en kort daarna gestart met hypotheekadvies. In 2002 is zoon Fop de Groot MFP, na een half jaar stage lopen bij een ander financieel advieskantoor, ook fulltime voor het kantoor komen werken.

Fop de Groot MFP CFP® FFP RT (jr.)

Al vroeg wist ik dat ik goed was in financieel rekenen en ik graag bij mijn vader in het kantoor wilde gaan werken. Mijn opleidingen heb ik daarom allemaal op het vak van financieel adviseur en woningmakelaar kunnen richten. Als eerste de HEAO Management, Economie en Recht voor het bank- en verzekeringswezen (MER-BV) afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik een leerzame stage op het hoofdkantoor van ING Canada in Montréal (Canada) mogen lopen. Daarnaast ook mijn Assurantie B diploma behaald.

Diploma's en certificeringen

Daarna 2 jaar op HBO Nederland doorgestudeerd en mijn diploma's HBO Makelaardij, HBO Financieel Management en HBO Marketing management afgerond. Tijdens deze studie ook onder andere mijn makelaarsdiploma van SVM en NIMA A, B en C diploma's behaald. Als afronding van mijn studies heb ik de post-academische opleiding voor Master of Financial Management aan de Erasmus Universiteit afgerond. Tot op heden heb ik alle diploma's en vergunningen die binnen onze branche benodigd zijn behaald en behouden.

Bestuurslid branchevereniging Adfiz

Vanaf 2005 tot en met 2013 ben ik in verschillende functies binnen onze branchevereniging actief geweest. In eerste instantie als voorzitter ICT Commissie binnen de NBVA (voorloper Adfiz), daarna als hoofdbestuurslid van NBVA en na de samenvoeging met de NVA ook als hoofdbestuurslid van Adfiz.

Internationaal tennisscheidsrechter KNLTB, ATP, ITF en WTA

In 1996 ben ik als hobby begonnen met een spelregelcursus bij de KNLTB. Dat is uiteindelijk een uit de hand gelopen hobby geworden waarbij ik uiteindelijk Bronze Badge International Chairumpire voor de ATP, WTA en ITF ben geworden. Dit is internationaal het 2-na hoogste niveau dat een tennisscheidsrechter kan behalen. Als tennisscheidsrechter heb ik heel veel mooie ervaringen opgedaan en als scheidsrechter op mooie evenementen gefunctioneerd, zoals Wimbledon, Australian Open, Roland Garros, Olympische spelen Athene 2004 en Davis Cup.

Diploma'sHEAO, HBO Makelaardij, HBO Financieel Manament, SPD, Nima A en B
Verzekeringsdiploma'sAssurantie A, Assurantie B en Gevolmachtigd agent
Wft diploma'sBasis, Vermogen, Schade zakelijk, Schade particulieren, consumptief krediet,
 Hypothecair krediet, pensioenen, zorg en inkomen
Financiële PlanningCertified Financial Planner (CFP®) en Gecertificeerd financieel planner (FFP)
MakelaardijSVM, SCVM, NRVT en Register Taxateur (RT)
DiversenAdviseur Duurzaam Wonen (2020)
Adviseur sindsSeptember 2000
Hobby'sSkiën, tennis, reizen
E-mailfopjr@fdegroot.nl

 

Ons kantoor beschikt over alle Wft-vergunningen om te mogen adviseren. Daarnaast zijn wij voor het SCVM gecertificeerd als woningmakelaars en ingeschreven in het Register Taxateurs (RT) als woningtaxateurs.

Fop de Groot

Diploma'sAssurantie B
OpleidingenInspecteursopleiding NN leven & NN Schade
Wft diploma'sBasis, Vermogen, Schade zakelijk, Schade particulieren
MakelaardijSVM, SCVM en Register Taxateur (RT)
Adviseur sinds1969
Hobby'sZeilen en skiën
E-mailfopsr@fdegroot.nl