Spring naar hoofd-inhoud

Woning verduurzamen met energiebesparende maatregelen

Verduurzamen moeilijk of duur? Wat maken het u zo gemakkelijk mogelijk met onze totaaloplossing!

Wilt u een woning gaan aankopen of verbouwen, bent u benieuwd hoe duurzaam de woning is en hoe u de woning verder kunt verduurzamen? De Groot Financieel Adviseurs biedt de totaaloplossing van eerste oriëntatie tot en met de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Als gecertificeerd adviseur duurzaam wonen kunnen wij u hier uitstekend over adviseren en bij begeleiden. Het begint met een advies over de energiebesparende maatregelen die het beste bij de woning passen, de benodigde investering en de gunstigste financiering. Zelfs met het laten uitvoering van de werkzaamheden inclusief garanties en onderhoud kunnen wij u verder helpen.

Vrijblijvend adviesrapport

Direct aanvragen

Waarom zou ik mijn woning verduurzamen?

Het verduurzamen en toekomstbestendig maken van uw woning heeft een aantal voordelen. Iedereen heeft zijn eigen reden om de woning duurzaam te maken, maar hieronder de belangrijkste:

 • Een goed geïsoleerde en energiezuinige woning is veel aangenamer om in te wonen. Dit verhoogd je woonplezier.
 • Het verbruiken van minder energie is uiteraard goed voor het milieu en is makkelijk te realiseren.
 • Het verduurzamen van de woning levert op de langere termijn (5 tot 10 jaar) nagenoeg altijd een besparing op, waardoor je maandelijkse kosten lager worden.
 • De waarde van je woning wordt hoger. Een koper is bereid meer te betalen voor een duurzame woning

Verduurzaming, maar dan makkelijk gemaakt

Verduurzaming ingewikkeld, veel gedoe en heel veel werk? Wij maken het u zo makkelijk mogelijk. Het gehele traject wordt door ons gecoördineerd en wij nemen u zo veel mogelijk werk uit handen. Hieronder een overzicht van de stappen die wij doorlopen om uw woning te verduurzamen.

 1. Overzicht maken van de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen voor uw woning met een indicatie van de investering en de mogelijke besparingen
 2. Berekenen en vergelijken hoe de aanpassingen zo gunstig mogelijk gefinancierd kunnen worden en uiteraard wat het u oplevert
 3. U ontvangt een op maat gemaakt voorstel van een deskundige energieadviseur
 4. Aanvragen van de benodigde financiering (indien nodig)
 5. Opdracht geven voor de uitvoering van de werkzaamheden

1. Overzicht van de mogelijkheden voor de verduurzaming van uw woning

Maak zelf een vrijblijvende verkenning inclusief adviesrapport

2. Berekenen hoe de aanpassingen gefinancierd kan worden en wat het u oplevert

Maak een persoonlijke afspraak met onze adviseur om de mogelijkheden voor de financiering te bespreken en te bepalen hoeveel voordeel dit voor u oplevert.

3. Op maat gemaakt voorstel van een deskundige energieadviseur

Een offerte voor het laten uitvoeren van de gewenste energiebesparende maatregelen opvragen.

4. Opdracht geven voor de uitvoering van de werkzaamheden

De werkzaamheden worden door een professionele partij uitgevoerd inclusief het verzorgen van de BTW-teruggave en met garanties, onderhoud en service

Verschillende energiebesparende maatregelen voor uw woning

Iedere woning is uniek en voor iedere woning zijn er mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te treffen. Een aantal mogelijkheden om energie te besparen en de woning te verduurzamen zijn:

 1. Isolatie van dak, vloer en/of wanden
 2. Zonnepanelen
 3. Zonneboiler
 4. Warmtepomp (diverse varianten)
 5. HR++ beglazing en kozijnen
 6. Hybride of HR++ ketel (als tussenoplossing)

Gunstige financiering voor energiebesparende maatregelen voor uw (nieuwe) woning

De energiebesparende maatregelen zijn vaak heel gunstig mee te financieren als verhoging op uw bestaande hypotheek of mee te nemen in uw nieuwe hypotheek. De aankoop van uw nieuwe woning is hét moment om uw woning te verduurzamen en om dit op een financieel gunstige manier te doen. Wij helpen u graag verder. De meest voorkomende vormen van financiering zijn:

Uit eigen middelen (spaargeld)

Omdat de spaarrente zo laag is haalt u met een investering in energiebesparende maatregelen hoogstwaarschijnlijk een hoger rendement

Hypotheek(verhoging) of (eigen woning) krediet

Als u een nieuwe woningkoop of als u de hypotheek toch al gaat aanpassen of verhogen, dan is het afsluiten van een extra hypotheek een gunstige oplossing. Als de investering niet hoger is dan ongeveer € 10.000,- dan is een persoonlijke lening financieel gunstiger.

Energiebespaarlening Nationaal Warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds biedt ook een speciale lening voor verduurzaming. Meestal is de looptijd iets langer en de rente iets lager dan de rente van een persoonlijke lening. De looptijd is iets korter en de rente iets hoger dan een hypotheek.

Duurzaamheidslening gemeenten via Svn

Deze wordt aangeboden door een aantal gemeenten. De looptijd is 10 of 15 jaar. De rente is 1,6% (01-10-2021).

Eén totaaloplossing voor professioneel advies, gegarandeerde levering en onderhoud van energiebesparende maatregelen

Het valt niet mee om een betrouwbare en professionele partij te vinden die een compleet advies kan geven en ook voor een goede uitvoering van alle maatregelen kan zorgen. Daarnaast kunt u recht hebben op subsidies en is het vaak mogelijk om belasting terug te vragen. Wij hebben een partij gevonden die u kan helpen bij het gehele traject van advies tot en met onderhoud. Een aantal belangrijke uitgangspunten zijn:

 1. Energieadviseur met EPA-certificaat
 2. EPA-energierapport
 3. Heldere offerte inclusief subsidiemogelijkheden
 4. Verzorgen van de BTW-teruggave en aanvragen subsidies 
 5. Uitvoering door uitsluitend erkende installatateurs
 6. Volledige garantie op alle producten

Veel gestelde vragen (FAQ) over woningverduurzaming

De kans is groot dat de diverse energiebesparende maatregelen de komende jaren nog iets voordeliger en efficiënter gaan worden. Ook komen de gemeenten met diverse oplossingen om woningen binnen de gemeente te verduurzamen. Toch is het goed om nu alvast een plan te maken. Bovendien kan het verstandig zijn alvast één of meerdere maatregelen uit te voeren. Een voorbeeld is het goed isoleren van je woning. Dit levert altijd een besparing op.