Uitvaartverzekering

Met de uitkering uit de uitvaartverzekering kunnen de nabestaanden de kosten van de uitvaart van degene die verzekerd is (grotendeels) betalen en regelen. Dat is voor de nabestaanden dan weer een zorg minder in deze toch al vervelende en treurige situatie.

Het nut van de uitvaartverzekering
Een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten van de uitvaart te betalen. De uitkering uit de uitvaartverzekering of het verzekerde pakket komt direct beschikbaar voor de nabestaanden om de uitvaart te kunnen regelen. Als u zelf een behoorlijke spaarrekening heeft en deze kosten makkelijk zelf kunt betalen is het niet per se nodig om een uitvaartverzekering af te sluiten. De nabestaanden moeten dan wel toestemming vragen en krijgen om het spaargeld voor de uitvaart te gebruiken. Een uitvaartverzekering is dan meestal praktischer.

Soorten uitvaartverzekering
Voor de uitvaartverzekering kunt u een uitvaartverzekering afsluiten die in natura, dus een pakket in diensten uitkeert, of een uitvaartverzekering die een geldbedrag uitkeert. Bij de natura uitvaartverzekering heeft u het gemak dat er al een basispakket voor u geregeld is. Met de gelduitvaartverzekering heeft u het voordeel dat u zelf kunt bepalen hoe en waar u het uitgekeerde bedrag aan de uitvaart besteed.

De kosten van een uitvaart
De kosten voor het verzorgen van een uitvaart kunnen al snel oplopen. De grafrechten in sommige gemeenten zijn bijvoorbeeld alleen al € 6.500,-. Een crematie kost over het algemeen een stuk minder. Uw wensen ten aanzien van de uitvaart zijn dus bepalend. Met de onderstaande uitvaartkostenmeter kunt u berekenen hoeveel de uitvaart ongeveer kost en dus welk u bedrag ongeveer zou kunnen verzekeren. Uitvaartkostenmeter >>

Advies over uitvaartverzekeringen
U kunt de uitvaartverzekering zelf (online) afsluiten. Omdat een uitvaartverzekering (volgens de wet) een complex product is, kunt u een uitvaartverzekering alleen zelf afsluiten via execution only. Kort komt dit erop neer dat u dit helemaal zelf moet uitzoeken en u zelf exact moet weten wat een uitvaartverzekering is en welke u af dient te sluiten. Bij execution only wordt u niet geholpen of gewaarschuwd door een adviseur.

Advies over uitvaartverzekeringen
Omdat wij zeker willen weten dat de uitvaartverzekering bij u past geven wij u graag een uitgebreid advies en kunnen wij de aanvraag van de uitvaartverzekering voor u verzorgen. Ons advies over uitvaartverzekeringen bestaat uit de volgende stappen :

  1. U ontvangt vooraf van ons veel uitgebreide algemene informatie over uitvaartverzekeringen
  2. U ontvangt van ons een uitgebreid vragenformulier om een advies op maat te kunnen maken. Als u dit vragenformulier invult, dan bespaart dit ons tijd waardoor wij € 50,- korting geven op ons adviestarief. U hoeft het formulier niet in te vullen.
  3. U ontvangt van ons een persoonlijk advies op maat met een onafhankelijke vergelijking van de meeste uitvaartverzekeringen.

Advieskosten voor  uitvaartverzekeringen
Als adviseur ontvangen wij geen enkele vergoeding van de verzekeraar, waardoor uw premie lager is. Onze vergoeding voor het advies inclusief het aanvragen van de uitvaartverzekering(en) bedraagt eenmalig € 375,- en de vergoeding voor onze doorlopende service, ondersteuning en advies bedraagt € 3,75 per maand. Bekijk ook ons DienstVerleningsDocument.

Bereken zelf de premie voor een Monuta Uitvaartverzekering

Bereken zelf de premie voor een Dela Uitvaartverzekering

Bereken zelf de premie voor een Klaverblad Uitvaartverzekering

Daarnaast bieden wij ook uitvaartverzekeringen aan van :

  • Cardif
  • Yarden
  • Ardanta
  • Reaal
  • Facultatieve Verzekeringen
  • NorthWest

Neem contact met ons op voor een advies op maat of een objectieve vergelijking van de gunstigste uitvaartverzekering.