Financiële buffer

Iedereen heeft een financiële buffer of reserve nodig voor onverwachte uitgaven. Stel dat de wasmachine kapot gaat of als iets anders vervangen of gerepareerd moet worden, heeft u dan geld achter de hand om dit te kunnen betalen?

Maak een plannetje voor je vermogensoverzicht
Zorg dat je niet in de problemen komt als je ineens een onverwachte uitgave moet doen of als een maand even iets tegen valt. Als u een vermogensoverzicht maakt weet u precies wat u heeft, wat u wilt en hoe u dit gaat bereiken.

Hoe hoog zou deze buffer of reserve moeten zijn?
Het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting heeft een handige rekenhulp. Door het invullen van een aantal vragen geeft het Nibud aan wat u ongeveer als buffer achter de hand zou moeten houden.

Inzage in uw dagelijkse uitgaven?
Uiteraard is het ook verstandig om inzage te hebben in uw dagelijkse uitgaven. Dit is heel eenvoudig te doen. Met ongeveer 10 minuten per maand heeft u een volledig overzicht van al uw inkomsten en uitgaven, kunt u budgetten instellen en kunt u voorspellen hoe uw uitgaven de komende maanden zullen. Meer weten? Neem contact 

Persoonlijk Vermogensadvies
Als financieel planner kunnen wij u uiteraard ook helpen om een vermogensoverzicht op te stellen, wensen te inventariseren, doelen vast te stellen en een plan op te zetten om uw wensen te gaan realiseren. Neemt u gerust contact met ons op.