Pensioen

Weet u hoeveel inkomen u heeft u op het moment dat u met pensioen gaat? Heeft u genoeg inkomen om boodschappen van te doen, in uw huis te blijven wonen en ook nog leuke dingen te blijven doen? Wij hebben de antwoorden voor u.

Pensioen is nog altijd een complexe materie. Uiteindelijk gaat het erom hoeveel geld je nu en vanaf je pensioen netto (na belasting) te besteden hebt. Door het netto te besteden bedrag voor boodschappen, vakanties en overige uitgaven van nu te vergelijken met het netto te besteden bedrag vanaf pensioen krijg je eindelijk inzicht hoe goed je pensioen is. Bij het berekenen van het netto te besteden bedrag houden wij rekening met het bruto inkomen, de te betalen belasting en vaste lasten zoals hypotheekrente en eventueel premies van levensverzekeringen.

Belangrijke pensioenvragen

Een aantal voorbeelden die voor uw pensioen van belang kunnen zijn en waar wij je bij kunnen helpen :

  • Weet je hoe hoog je totale pensioen is ten opzichte van je huidige inkomen en is dit voldoende?
  • Heb je alle pensioenfondsen waar je ooit pensioen hebt opgebouwd op een rijtje staan?
  • Als je in of na 2015 65 wordt en je hebt een jongere partner, dan komt de partnertoeslag te vervallen. Had je hier al rekening mee gehouden?
  • Heb je al rekening gehouden met hogere hypotheeklasten voor een aflossingsvrije hypotheek die je dus niet aflost en waarvoor ja na 30 jaar geen hypotheekrenteaftrek meer hebt?
  • Als je een paar jaar in het buitenland hebt gewerkt krijg je waarschijnlijk geen volledige AOW-uitkering.
  • Wat zijn de gevolgen als de plannen van de regering door gaan en de AOW-leeftijd naar 67 gaan?
  • Heeft je partner voldoende (pensioen)inkomen als je zou komen te overlijden?

PensioenCheck

Voorbeeld inkomensgrafiek

Met de PensioenCheck bieden wij u een eenvoudig overzicht hoeveel uw netto pensioeninkomen is ten opzichte van uw huidige netto inkomen. Hierdoor ziet u precies hoeveel u later netto te besteden heeft. Voor het opstellen van het overzicht gebruiken wij uw huidige inkomensgegevens, uw pensioengegevens en eventuele lijfrenteverzekeringen en/of lijfrentebankspaarrekeningen.

Kosten : eenmalig € 195,-

Uitgebreid PensioenOverzicht

Naast de PensioenCheck bieden wij eveneens een uitgebreider pensioenoverzicht. Bij het uitgebreidere pensioenoverzicht geven wij niet alleen inzicht in het netto inkomen, maar houden wij ook rekening met woonlasten, hypotheeklasten en overige vermogensopbouw.

Kosten : eenmalig € 895,-

Uitgebreid Financieel Overzicht

Uiteraard is voor het overzicht van uw financiële situatie niet alleen uw pensioen van belang, maar bijvoorbeeld ook de gevolgen van arbeidsongeschiktheid of de financiële gevolgen van overlijden van u of van uw partner. Met het uitgebreide financieel overzicht bieden wij u een compleet financieel plan aan waar al uw financiën, regelingen via de werkgever, pensioen, vermogen, hypotheek en dergelijke in opgenomen worden. 

Kosten : eenmalig € 2.895,-

Doorlopend financieel overzicht

Als u het pensioen of uw financiën eenmaal op een rijtje heeft staan is het verstandig om de overzichten regelmatig up-to-date te houden aan de hand van wijzigingen, veranderende situatie, nieuwe regelgeving, wijziging van werk of andere veranderingen. Hiervoor bieden wij het Persoonlijk Financieel Overzicht abonnement aan. Hiermee krijgt u continu online inzage en wordt uw overzicht regelmatig bijgewerkt. Ook berekenen wij dagelijks of u kunt besparen op uw hypotheek.

Kosten : € 17,50 per maand