Inboedelwaardemeter

Met een correct ingevulde inboedelwaardemeter bent u gegarandeerd niet onderverzekerd voor uw inboedelverzekering. Download hieronder de inboedelwaardemeter voor uw inboedelverzekering.

Inboedelverzekering met inboedelwaardemeter

Uw inboedelverzekering is meestal gebaseerd op een verzekerd bedrag waarvoor inboedel verzekerd is. De verzekerde waarde is het bedrag dat nodig is om een vergelijkbare inboedel opnieuw aan te schaffen. Voor oudere zaken geld wel een lagere dagwaarde.

Inboedelwaarde bepalen met inboedelwaardemeter

Het bepalen van deze inboedelwaarde van uw inboedel is nog wel eens moeilijk. Daarom hebben de verzekeraars gezamenlijk via het Verbond van Verzekeraars een hulpmiddel ontwikkeld om de waarde van uw inboedel vast te stellen. Dit is de inboedelwaardemeter. Als u de inboedelwaardemeter goed en volledig invult dan geeft de verzekeraar meestal de garantie op uw inboedelverzekering dat u niet onderverzekerd zult zijn.

Klopt de waarde van uw inboedel uit de meter?

De verzekerde waarde in de inboedelwaardemeter kan afwijken van de werkelijke waarde van uw inboedel, omdat de inboedelwaardemeter een theoretische en gemiddelde inboedelwaarde berekend. Dit is echter geen probleem, omdat de verzekeraar garant staat voor de inboedelwaardemeter. Als de waardemeter correct en volledig ingevuld is neemt de verzekeraar deze waarde over voor de inboedelverzekering.

Inboedelwaardemeter invullen

Om de inboedelwaarde van uw woonhuis te bepalen en deze te gebruiken voor uw inboedelverzekering dient u de volgende stappen te doorlopen :

  1. Download de inboedelwaardemeter
  2. Print de inboedelwaardmeter
  3. Vul de inboedelwaardemeter volledig in (zie toelichting)
  4. Stuur deze per post of per mail aan ons toe

 

Download inboedelwaardemeter

Inboedelwaardemeter_2013_De_Groot_Financieel_Adviseurs.pdf