Herbouwwaardemeter

Met een correct ingevulde herbouwwaardemeter bent u gegarandeerd niet onderverzekerd voor uw woonhuisverzekering. Download hieronder de herbouwwaardemeter voor uw woonhuisverzekering.

Woonhuisverzekering met herbouwwaardemeter

Uw woonhuisverzekering is meestal gebaseerd op een verzekerd bedrag waarvoor het woonhuis verzekerd is. De verzekerde waarde is het bedrag dat nodig is om het huis in de zelfde staat opnieuw te bouwen, de zogenoemde herbouwwaarde.

herbouwwaarde bepalen met herbouwwaardemeter

Het bepalen van deze herbouwwaarde van uw woonhuis is nog wel eens moeilijk. Daarom hebben de verzekeraars gezamenlijk via het Verbond van Verzekeraars een hulpmiddel ontwikkeld om de herbouwwaarde van uw huis vast te stellen. Dit is de herbouwwaardemeter. Als u de herbouwwaardemeter goed en volledig invult dan geeft de verzekeraar meestal de garantie op uw woonhuisverzekering dat u niet onderverzekerd zult zijn.

Klopt de herbouwwaarde uit de meter?

De herbouwwaarde in de herbouwwaardemeter kan afwijken van de werkelijke herbouwwaarde van uw huis, omdat de herbouwwaardemeter een theoretische en gemiddelde herbouwwaarde berekend. Dit is echter geen probleem, omdat de verzekeraar garant staat voor de herbouwwaardemeter. Als de waardemeter correct en volledig ingevuld is neemt de verzekeraar deze waarde over voor de woonhuisverzekering.

Herbouwwaardemeter invullen

Om de herbouwwaarde van uw woonhuis te bepalen en deze te gebruiken voor uw woonhuisverzekering dient u de volgende stappen te doorlopen :

  1. Download de herbouwwaardemeter
  2. Print de herbouwwaardmeter
  3. Vul de herbouwwaardemeter volledig in (zie toelichting)
  4. Stuur deze per post of per mail aan ons toe

 

Download herbouwwaardemeter

Herbouwwaardemeter_2013_De_Groot_Financieel_Adviseurs.pdf