Ik Bouw Betaalbaar in Oud-Beijerland en hypotheek via De Groot Financieel Adviseurs

Zelf je eerste eigen huis laten ontwerpen en bouwen in Oud-Beijerland tegen een zeer interessante prijs? Het kan in Oud-Beijerland met Ik Bouw Betaalbaar en een hypotheek via De Groot Financieel Adviseurs.

Iedereen moet een eigen huis kunnen bouwen in Oud-Beijerland
Gemeente Oud-Beijerland vindt dat iedereen een eigen huis moet kunnen bouwen. Daarom heeft zij zich aangesloten bij de landelijke Ibb-regeling. Hiermee krijgt iedereen met een inkomen van maximaal € 37.000 de kans om in Oud-Beijerland zelf een huis te bouwen. Ibb staat namelijk voor ‘Ik bouw betaalbaar’.

WIJZIGING 13-04-2015! Gezamenlijk minimaal benodigde inkomen verlaagd naar € 2.120,- bruto per maand
Ik Bouw Betaalbaar Oud-Beijerland heeft de voorwaarden voor het minimaal vereiste inkomen per 13-04-2015 verruimt. De berekening voor het maximaal aan te vragen hypotheekbedrag moet gebaseerd worden op een fictieve hypotheekrente van 4%. Inmiddels is het ook toegestaan om deze berekening op een fictieve hypotheekrente van 3% te baseren. Hierdoor kunt u een hoger bedrag lenen en is het vanaf een gezamenlijk bruto maandinkomen vanaf € 2.120,- al mogelijk om u in te schrijven voor Ik Bouw Betaalbaar Oud-Beijerland. Bij de volgorde van de inschrijving krijgen de mensen met een verklaring 'maximaal te lenen' op basis van een fictieve hypotheekrente van 4% echter wel voorrang. 

Gunstige financiering met hulp van Gemeente Oud-Beijerland
Een Ibb-eengezinswoning kost tussen de € 164.600 en € 185.100. Je financiert zelf minimaal 75% bij de bank (het maximale hypotheekbedrag dat je bij de bank kunt lenen). Voor het resterende deel sluit je een starterslening bij de gemeente van maximaal € 45.000. Als je zelf circa € 130.000 kunt lenen kun jij dus al een Ibb woning bouwen terwijl je maandlasten vergelijkbaar zijn met een huurwoning. Bekijk hiervoor de voorbeeldberekening.

Jij bent zelf de opdrachtgever om je eigen huis te laten ontwerpen
Als je je kavel hebt gekozen, komt het leukste deel: bedenken hoe jouw huis er uit moet zien. Voordat je dat doet, realiseer je dan nog wel even dat je op weg bent om zelf een huis te laten bouwen, jouw Ibb-huis. Jij bent opdrachtgever, je bent geen consument, maar producent van je woning. Immers, je koopt met Ibb geen huis, jij bouwt je Ibb-huis. De rol van opdrachtgever is een uitdaging. Je moet keuzes maken, samenwerken en geduld hebben als het moet.

De gunstigste hypotheek op maat via De Groot Financieel Adviseurs
Als één van de geselecteerde hypotheekadviseurs door Gemeente Oud-Beijerland mogen wij u ondersteunen bij de financiering van uw woning. Als onafhankelijk adviseurs kunnen wij voor u een uitgebreide vergelijking maken van de gunstigste hypotheken en bieden wij u hypotheekadvies op maat. Een hypotheek op maat, omdat u zelf bepaald wat u zelf doet en wat wij voor u kunnen doen. Hierdoor is ook ons advies betaalbaar.

Verklaring 'maximaal te lenen' bij ons aan te vragen
Om te kunnen inschrijven voor Ik Bouw Betaalbaar Oud-Beijerland dient u een verklaring 'maximaal te lenen' in te sturen. Deze verklaring is bij ons op te vragen. Graag willen wij u vragen om contact met ons op te willen nemen per mail advies@spam-preventionfdegroot.nl of telefonisch via 0186-615233.

Meer informatie Ik Bouw Betaalbaar Oud-Beijerland op de website van Gemeente Oud-Beijerland :